welkom

 


Welkom

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Op deze pagina vindt u de kalender voor de komende twee à drie weken. Hierin staan bijzondere dagen en het huiswerk. Deze kalender hangt ook in de klas. We zullen hier meerdere keren per week aandacht aan besteden. Huiswerk gaat in de huiswerkmap mee naar huis. Al het huiswerk zal voorzien zijn van datum van de toets.

Actueel nieuws en foto's vindt u voornamelijk op Klasbord. Heeft u nog geen account? Vraag dan snel om de inlogcode.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u altijd bij ons komen. We zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnnummer 0181-675059 (Dit is het rechtstreekse nummer op de Rijnlaan.) Uiteraard zijn wij ook te bereiken via de mail:

j.reinhoud@dehoeksteen-vcpo.nl of i.hendrikx@dehoeksteen-vcpo.nl      

Josette Reinhoud en Inez Hendrikx

Kalender

 

ma

26-6

tweede rapport gaat mee

di

27-6

prikactie PO; we starten om 9.30 uur

middag: voortgangsgesprekken 

schoolarts - op Rijnlaan

wo

28-6

gym

do

29-6

musical groep 8 kijken - uit op Gangesstraat

gezellige middag

vr

30-6

juf Josette werkt 

Klassendienst

Larissa en Daniëlle


ma

3-7

middag en avond: voortgangsgesprekken

di

4-7

kennismakingsmiddag met nieuwe groep

wo

5-7

gym

grote tas meebrengen

do

6-7

gym

laatste schooldag

vr

7-7

zomervakantie!

Klassendienst

 Indy en Fabienne 


Atletiekochtend

Op woensdag 14 juni hadden we de jaarlijkse atletiekochtend die door vakleerkrachten gym voor alle groepen 7 van de gemeente georganiseerd wordt. Omdat het in een periode valt waarin vrij veel en vaak om ouderhulp gevraagd wordt, was het nog even spannend of het zou lukken om mee te doen, maar gelukkig waren er 6 ouders die meehielpen. De ochtend was gezellig, sportief en de kinderen gedroegen zich - net als het weer - als zonnetjes.
Kijk snel in het fotoalbum voor veel actiefoto's. Ouders, nogmaals heel hartelijk bedankt!

Powtoon van Nowah, Floor en Dylan

Powtoon van Evi, Nika en Ivan

Naar Centrum voor de Kunsten

Op dinsdag 14 maart zijn we naar het Centrum voor de Kunsten geweest. De klas werd in 2 groepen verdeeld en elke groep ging aan de slag met een docent. De ene met een muziekdocent en leerde daar op diverse instrumenten "mee te spelen" met de "Earth Song" van Michael Jackson. De andere groep studeerde een dans in waarin de 4 elementen - aarde, vuur, water, lucht - uitgebeeld werden.
Na een uur werden de rollen omgedraaid, zodat beide groepen konden dansen én begeleiden. Aan het eind werd het geheel voor ouders opgevoerd.

Een compliment voor alle kinderen van beide docenten: ze vonden dat iedereen heel goed meedeed, zich prettig gedroeg en verantwoordelijk met het materiaal omging. Mooi jongens en meisjes! Trots op jullie. 

In het fotoalbum van groep 7 staan nog enkele foto's van deze ochtend.

Toneelstukjes

De verkleedkist stond centraal bij de taalles van donderdag jl. Elke leerling mocht er één attribuut of kledingstuk uit pakken en in drietallen moest een toneelstukje bedacht worden waar het gekozene een rol in zou spelen. 
's Middags werden de toneelstukjes opgevoerd en hoewel de scripts niet bepaald uitblonken in variatie, was er veel plezier in het uitspelen. Veel boeven en achtervolgingen, maar ook veel onverwachte talenten.
We hebben een plekje voor de verkleedkist gevonden in de klas, dus die blijft staan. Want dit smaakte naar meer!
Kijk in het fotoalbum van groep 7 voor foto's. 

Sportactiviteiten

In de afgelopen maand waren er 2 buitenschoolse sportactiviteiten waar leerlingen van onze groep aan meededen. In de kerstvakantie was het zalentoernooi voetbal. Het team van groep 7 ging door naar de finale. Door ziekte en op vakantie zijn van een paar spelers was het nog even aanpoten voor de begeleiders om genoeg spelers te vinden, maar dat lukte. En het resultaat was ook heel mooi: de jongens werden kampioen!

Op 11 januari vond het badmintontoernooi plaats. Ook hier deden leerlingen van onze groep aan mee, evenals kinderen uit 5/6 en groep 8, zodat we met 3 teams vertegenwoordigd waren. Het was een sportieve en gezellige middag. Het lukte niet om de wisselbeker weer mee naar school te nemen, maar het team van groep 5/6 bereikte een mooie tweede plaats.

Omdat bovenstaande evenementen buiten school plaats vinden, zijn we afhankelijk van ouders die willen begeleiden en coördineren. En gelukkig zijn die er. Bedankt ouders!

In het fotoalbum van groep 7 staat een groepsfoto van het voetbalteam en wat actiefoto's van badminton.

tech2do

Vandaag een bezoek gebracht aan Tech2do, een techniekevenement, georganisserd door de gemeente Voorne-Putten en Rozenburg. Door het organiseren van dit evenement willen de verschillende bedrijven en middelbare scholen de aandacht vestigen op de technische beroepen.

Wat hebben we allemaal gedaan, hier enkele onderdelen:

metselen, dakpannen leggen, boekensteun maken, 3d printer bekeken, 3d pen gebruikt, lassen, een auto laten rijden op zoutwater.

Enkele reacties van de kinderen:

* Juf zijn we nu al klaar? We willen nog langer blijven.

* Zo dit is tof!

* Ik wist niet dat het zo leuk zou zijn.

Al met al een gezellige, leerzame en actieve ochtend! Een selectie van foto's vindt u in ons fotoalbum

Zonnebloemen

De afgelopen vier weken hebben we tijdens de tekenlessen gewerkt aan een schildering van zonnebloemen. De eerste les hebben we een schets gemaakt, waarbij we leerden hoe je een vaas rond kunt maken en de illusie kunt wekken dat de bloemen echt ín de vaas staan. We hadden toen een vaas met echt zonnebloemen staan. De weken erna moesten we het doen met het beeld in ons hoofd, want de bloemen bleven echt niet zo lang mooi.
Tijdens de tweede les hebben we de achtergrond geschilderd. Gevoelsmatig niet logisch om daarmee te beginnen, maar het werkt makkelijker omdat je zo niet om al die bloemblaadjes heen moet schilderen. De derde en vierde les hebben we besteed aan het schilderen van de bloemen en de stengels.
Door je kwast met horizontale en iets ronde bewegingen over het papier te halen, krijg je het idee dat de vaas rond is. Ook leerden we dat je tijdens het schilderen kunt mengen. Dat is zelfs nog mooier en natuurlijker dan mengen op een paletje.
Na 4 weken zijn vrijwel alle werkstukken af en hangen ze te pronken in ons lokaal. Ook hangen er een paar schilderingen van groep 8 kinderen bij, omdat zij meededen aan onze lessen.
Kijkt u gerust in ons lokaal en als u hier klikt, ziet u de foto's. Ook mooi natuurlijk! 

Storybird


De eerste Storybird verhalen zijn af en "gepubliceerd" zodat ouders ook mee kunnen genieten van de schrijfsels van de kinderen. Het verhaal moest gaan over het eind van de zomer of het begin van de herfst, maar dat is in het vuur van de strijd af en toe vergeten ;-)

Voor de gepubliceerde verhalen heb ik voor onze groep een apart account aangemaakt (in dit account mogen dus geen nieuwe verhalen gemaakt worden!!).
U / jij kunt inloggen via https://storybird.com Via Klasbord hebben de ouders van groep 7 de code ontvangen. Weet u het niet meer? Vraag even via de mail, Klasbord of persoonlijk om de code.
Bent u op de startpagina, klik dan links bovenaan de blz. op "you" en daarna "your stuff". Onder "recent" staan de laatst geplaatste boeken en onder "picture-books" vindt u ze allemaal. Als u op een boek klikt, kunt u het paginagroot lezen en bekijken (evt. even naar beneden scrollen om het te kunnen openen).

Op dit moment zijn nog niet alle kinderen klaar met hun verhaal, maar zodra de verhalen af zijn, worden ze ook geplaatst.
Neem snel een kijkje en geniet mee van onze schrijftalenten.

Week van de Opvoeding


cjgnissewaard.nl
De week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober 2016 is het de landelijke Week van de Opvoeding. Dit jaar met het thema: Contact. De partners in CJG Nissewaard organiseren, in samenwerking met de bibliotheek en jongerenwerk, verschillende activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding. Wilt u meedoen aan één of meer activiteiten? …