Unit 3/4: wat en waarom?

We werken op de Hoeksteen nu sinds de start van schooljaar 2015-2016 met een unit in de groepen 3/4. In de jaren ervoor liepen we tegen een probleem aan met de grootte van de groepen 3 en 4. Voor de kinderen en voor de leerkrachten geen prettige situatie. Met het team zijn we op zoek gegaan naareen oplossing voor dit probleem. Uiteindelijk is daar het werken in een unit in de huidige vorm uit voortgekomen.

We hebben drie stamgroepen nl: 3/4 a (lees-schrijfklas), 3/4 b (rekenklas) en 3/4 c (taal-spellingklas).
De kinderen starten hun dag in de stamgroep. Om 9 uur gaan de kinderen uit elkaar in kleurgroepen. De leerlingen uit leerjaar 3 zijn in drie groepen verdeeld en de leerlingen uit groep 4 ook. Volgens een vast rooster gaan de kinderen naar  de verschillende klassen. In een klas krijgen ze eerst 20 minuten instructie. Na de instructie gaan we wisselen. De kinderen die net instructie hebben gehad, gaan zelfstandig verwerken achter in de klas. Kinderen die al achterin de klas hebben gezeten gaan dan door naar het volgende klaslokaal.

We hebben nu een schooljaar op deze manier les gegeven en de kinderen, de ouders en wij zijn erg enthousiast. Door deze manier van werken hebben de kinderen in groepjes van maximaal 12 kinderen uitleg. Hierdoor kunnen wij als leerkrachten veel persoonlijke aandacht geven. Dit geeft de kinderen maar ook ons leerkrachten veel rust en veel leuke momenten.

Stamgroepverdeling

Groep 3/4A: Juf Lianne Monteny (maandag en dinsdag) en juf Belinda Sinia (woensdag, donderdag en vrijdag)  Juf Marlies Heij is met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door juf Lianne Monteny.

Groep 3/4B: Juf Annelies van Eekelen ( maandag, dinsdag en woensdag om en om) en juf Annelies Bultema (woensdag om en om, donderdag en vrijdag)

Groep 3/4C: Juf Lindsay Vogelaar (hele week)


Welkom in unit 3/4

Als u iets met ons wilt bespreken, dan kan dat vrijwel altijd na schooltijd. Als er meer tijd nodig is, plannen we een afspraak.

U kunt ons ook een e-mail sturen:

b.sinia@dehoeksteen-vcpo.nl

m.heij@dehoeksteen-vcpo.nl

a.van.eekelen@dehoeksteen-vcpo.nl

a.bultema@dehoeksteen-vcpo.nl

l.vogelaar@dehoeksteen-vcpo.nl

Nieuws uit unit 3/4.

De afgelopen weken hadden wij in de klas last van zand, wilde dieren en oerwoudgeluiden. Nou ja eigenlijk geen last, we hadden een project over Afrika en dan met name over de woestijn, de savanne en het tropisch regenwoud. 
We hebben van alles geleerd over deze drie klimaten en elke middag hebben we hard gewerkt aan allerlei knutselopdrachten.

Ook hebben we gewerkt met het programma tiptile op de computer. In groepjes hebben de kinderen informatie verzameld over onderwerpen die met Afrika te maken hadden. Vervolgens hebben ze deze informatie verwerkt in een tiptile. 
Een tiptile geeft je de mogelijkheid om informatie te delen met anderen. Je kiest een aantal foto`s en zet daar informatie bij. Iemand die jouw tiptile bekijkt, kan een foto aanklikken en lezen wat jij erbij gezet hebt.
Het maken van de tiptiles vroeg om een goede samenwerking en wat zijn we trots op hoe de kinderen dat hebben gedaan en op de resultaten!

Als je zo lang aan een project werkt, wil je dat ook graag met anderen delen. We hebben dan ook een tentoonstelling gehad op donderdag 30 maart. Het was er gezellig druk door de komst van alle papa`s, mama`s en andere familieleden.