Wie komt er alle jaren?


Wat een feest! Ook dit jaar is de Sint met zijn Pieten aangekomen in ons land en wel in Dokkum.
Dat dat niet zonder slag of stoot is gegaan hebben we gevolgd in het Sinterklaasjournaal.
Iedere dag kijken we naar de nieuwe ontwikkelingen  en zijn we benieuwd hoe de weersverwachting zal zijn voor het 's nachts gaan over de daken!

De komende weken werken we over Sint en Piet en de S en P zijn dan ook de letters die centraal zullen staan.Er mag weer van alles mee worden genomen dat met deze letters begint.

Ook mogen er spulletjes over het thema worden meegenomen voor de kijktafel, misschien zijn er thuis nog wel leuke boekjes?

Woensdag 29 november hebben we een Pietenochtend met  leuke spelletjes. We hebben veel hulp nodig, de kinderen krijgen hiervoor een brief mee naar huis.

Dinsdagochtend 5 december bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten onze school en zijn alle kinderen  's middags vrij!

We wensen iedereen een fijne tijd!

Grote Vos en Kleine Vos


Het is ongelofelijk, maar de herfst is alweer een tijdje aangebroken. Dus ook wij gaan werken over de herfst. Dit jaar zullen we dat aan de hand van het thema ‘Grote vos en Kleine vos’ doen. In het project spelen deze twee vossen de hoofdrol. De vossen zijn namelijk hun hol kwijt geraakt en zoeken nu een plekje om te kunnen wonen. Gelukkig is onze warme school een goede oplossing. De vossen komen herfstattributen tegen, waar we in de klassen, les over zullen geven. U kunt hierbij denken aan: dennenappels, verschillende soorten paddenstoelen en het maken van een spinnenweb.  De kinderen zullen tijdens dit project probleemoplossend te werk gaan.

Op de gang staat nu een herfstwinkel, waar de kinderen de herfstvoorwerpen kunnen kopen in de winkel. Daarnaast is er ook een paddenstoel waar 4 kaboutertjes kunnen komen eten. Inmiddels is er op de gang, door de leerlingen, een hol voor de vossen gemaakt. Het hol en de vossen zullen de aanleiding zijn van de problemen. De leerlingen kunnen door middel van een opdracht, de vossen helpen om het probleem op te lossen.

Tijdens dit thema zal de letter ‘h’ van herfst worden aangeleerd en de letter ‘v’ van vos. Aan de kinderen zal gevraagd worden, om bij deze letter materiaal te zoeken met dezelfde beginletter.

Kortom, een super uitdagend project! Waar de leerlingen worden uitgedaagd om de herfst te ontdekken en te experimenteren in de herfst. 


Bibbers in je buik

We zijn al een poosje bezig met het onderwerp van de kinderboekenweek. Bibbers in je buik.

Het boek van de Gruffalo staat deze weken centraal. Net zo dapper zijn als muis dat lijkt ons wel wat. Wie klein is moet soms slim zijn. De liedjes die we zingen gaan over de gruffalo en als u thuis op youtube dit als zoekterm intikt kunt u thuis met de kinderen meezingen. 

Voor de lettertafel staat de letter g van gruffalo centraal. Dus neem allemaal maar weer spullen mee die met deze letter beginnen.

Vrijdag 13 oktober willen we dit thema feestelijk afsluiten. 

Komt u ook naar onze boekenmarkt van 15.15-16.15 uur? 

En koopt u een kinderboek. Dan sparen wij het bonnetje van Bruna voor onze schoolbieb.

We gaan weer beginnen


Welkom

Wij zijn “happy” om jullie allemaal na de zomervakantie weer te zien! Jullie ook hopen wij!

Misschien wel een nieuwe juf, nieuw lokaal, nieuwe vriendjes om je heen. We maken kennis met elkaar en de lokalen waar we gaan spelen.

 

Centraal staat het thema “Dit ben ik”.

We beginnen met onszelf, d.w.z. Wie ben ik, hoe zie ik eruit en wie zou ik graag willen spelen als ik verkleed ben. 

Als eerste praten we over de lichaamsdelen, we schilderen ons lichaam en vertellen wie we zijn , wat we leuk vinden , waar we niet van houden.

 

Daarnaast is het heel leuk om jezelf te verkleden. Op de gang, in de themahoek, kun je hier lekker mee aan de slag.

Er zijn allerlei beroepen die je kunt uitspelen. De spannendste zijn toch wel de politie, de brandweer en de ambulancedokter. In de groepen wordt daar verder over gewerkt. We gaan knutselwerkjes maken, plaatjes plakken, met poppenkastpoppen spelen en zingen liedjes hierover.

Wat zal ik later worden als ik groot ben
word ik een groenteman, een bakker of een held
wat zal ik later worden als ik groot ben
ja hoe verdien ik later toch mijn geld?

Word ik een brandweerman die elke brand kan blussen
word ik een dokter die je beter maken kan
zal ik als filmster straks de mooiste meisjes kussen
word ik een kok die staat te roeren in een pan?

Wat zal ik later worden als ik groot ben
word ik een groenteman, een bakker of een held
wat zal ik later worden als ik groot ben

ja hoe verdien ik later toch mijn geld?

Word ik een schilder die de wereld kan gaan kleuren
word ik een slager of een echte timmerman
word ik agent en mag ik iedereen bekeuren
word ik een goochelaar die leuke kunstjes kan?Afbeeldingsresultaat voor brandweerman sam